zaterdag 1 november 2008
Op zaterdag 1 november nam ik deel aan de Wase Gym Cup te Melsele. Dit is een internationale ploegenwedstrijd.

Ik nam deel samen met Ellen Rabaut en Flore Callens. Nona Laroye was onze reserve en trouwe supporter.
Ik was super-, megazenuwachtig. Dit was dan ook de eerste keer dat ik zo’n wedstrijd deed met gymnasten uit Nederland, Luxemburg en Zweden.
Het is ook nog heel vroeg op het seizoen, ik heb nog niet al mijn oefeningen even goed onder de knie. Maar de wedstrijd ging goed. Op het einde van mijn grondoefening ben ik gevallen waardoor ik mijn eindreeks niet kon springen. Jammer. We eindigden op de 7e plaats.

Individueel werd ik 8e. Ellen werd 2e en Flore 7e. Heel tof was ook dat op de tribune niet alleen onze eigen familie zat, maar ook nog heel wat clubgenoten.
Bedankt allemaal om ons te komen aanmoedigen. Het was een heel leuke en mooie ervaring.
Ik weet nu ook waar ik vooral op moet trainen en nog moet bijwerken.


 
woensdag 13 juni 2007
Hallo
Hier ben ik nog eens.

Ons turnfeest is ondertussen al bijna twee weken voorbij en het was super. Iedereen bofte met onze prachtig show en ik vond het reuzeleuk om mee te mogen doen. Ik deed mee aan het openings- en slotnummer (zoals alle anderen).
Daarnaast hadden we ons groepsnummer (pupillen en benjamins A, B en instap) op muziek van Pirates of the Carribean. Ik mocht ook samen met Nona, Flore en Anna een grondoefening brengen en tenslotte mocht ik meedoen aan het trampolinenummer, waar ik dubbel salto moest springen. Het was een heel leuke, maar vermoeiende dag (foto’s op de site van turnkring vlamertinge en de site van ellen grillet: zie ‘leuke links’)
Na het turnfeest had ik een weekje rust. Vorig weekend was er kampioenenviering. Ik kreeg van de club een medaille voor mijn eerste plaats op de Winsol Gymcup in Izegem en van het stadsbestuur kreeg ik een miniradiootje.
Daarna was er barbecue en een hele leuke fuif. Ik danste met alle andere kinderen op de tafels en de grote mensen op de dansvloer. Het werd heel laat. Ondertussen zijn Nona, Dore en ik alweer aan het trainen. Dore gaat volgend jaar ook met ons naar Brielen naar school en zal ook A-niveau turnen. Hopelijk lukt het.

Groetjes Eva


 
zondag 22 april 2007
hey

gisteren turnde ik het vlaams kampioenschap in dendermonde. ik was niet in superform.
mijn barreoefening was niet helemaal verbonden en bij de afsprong viel ik op mijn gat.
van de balk ben ik niet gevallen maar ik wiebelde nogal.
aan de grond was ik plots mijn kluts kwijt en daardoor lukte mijn stud niet zo goed. ik eindigde 18e. op zich misschien niet slecht, ik ben tenslotte bij de 18 beste van vlaanderen, maar ik kan beter.
vandaag heb ik genoten van het zomerzon (ik ben een beetje verbrand). vanmiddag barbecue met mémé en pépé en daarna veel gespeeld (met water) met mijn zus en lisa, ons buurmeisje.
morgen geen turnen (rustdag na Vlaams) en vanaf dinsdag oefenen we voor het turnfeest.

groetjes eva


 
donderdag 19 april 2007
hallo

joepieee, nog twee keer slapen en ik mag deelnemen aan het vlaams kampioenschap.
Ik kijk er al naar uit. Ik turn graag wedstrijden. Ik ben volop aan het trainen.
Het gaat gelukkig beter met mijn knie. Wist je dat ik ondertussen mijn reuzezwaai aan de brug kan en minikelly op de middelhoge balk!
En volgende week beginnen we aan de repetities voor ons turnfeest van 2 juni met als thema ‘dans en muziek’. Ik verklap nog niet wat wij gaan doen. Je mag allemaal komen kijken. Meer info vind je op www.turnkringvlamertinge.be.

Groetjes Eva


 
dinsdag 3 april 2007
hallo

ondertussen is het mijn laatste rustweek (joepie!).
deze week is er helemaal geen training want ellen is naar portugal om te supporteren voor bram (louwije, zoon van onze voorzitster els vanhaute) die er een tornooi turnt.
veel plezier ellen en veel succes bram!
daarna kan ik weer volop trainen voor het vlaams! ik ga er voor!
ook nona is geselecteerd en ik ben daar heel blij om.
gisteren heb ik genoten van de eerste paasvakantiedag. heb de hele dag buiten gespeeld en ik kon het niet laten, ik heb wat op mijn balk geturnd. deze namiddag ga ik met mijn mama wandelen. het zal raar zijn, een hele week niet in de turnzaal komen. ik mis het nu al een beetje. maar ik zal nu eens goed kunnen uitrusten om dan in dendermonde heel goed mijn best te doen.

groetjes eva


 
zondag 18 maart 2007
hallo
gisteren mijn laatste provinciale voorronde geturnd in bilzen. de volgende wedstrijd in steenokkerzeel mag ik niet meedoen omdat ik een peesontsteking heb.
jammer vind ik dat, maar als ik weer helemaal fit wil zijn, moet ik nu wat rust nemen. gelukkig heb ik mijn selectie voor het vlaams al.
het was trouwens heel leuk in limburg. we vertrokken vrijdagavond al naar tongeren. daar logeerden we in een jeugdherberg. we sliepen allemaal samen op een kamer: ik, lore, mama, papa, nona, tino, allison en ellen.
's morgens vertrokken we dan naar bilzen. tijdens de wedstrijd had ik last van mijn knie, vooral bij grond en sprong. al bij al haalde ik toch nog een 17e plaats en ben ik wel tevreden. ook mijn vriendinnetje nona turnde een mooie wedstrijd en haalde haar selectie voor het vlaams. daar ben ik heel blij om. en nu moet ik proberen drie weken niet te springen en te veel te lopen...

groetjes eva


 
dinsdag 13 maart 2007
Zaterdag a.s. trekt Eva naar Bilzen voor de provinciale voorronde Antwerpen/Limburg.
Duimen hé allemaal!
Daarna volgen 3 weken rust. Eva heeft last van een peesontsteking aan de knie. Helemaal rust wordt het gelukkig niet (spaar ons daarvan), enkel spring- en loopoefeningen moet ze een tijdje mijden. Dat vindt ze natuurlijk wel heel erg jammer. Maar opgeven staat niet in Eva's woordenboek, dus efkes doorbijten meisje, die drie weken zijn zo voorbij.
En ondertussen kan ze verder trainen aan barre, balk, kracht, lenigheid...
Vanaf de paasvakantie kan ze zich dan volop voorbereiden op het vlaams kampioenschap in april. Eva wil nooit stoppen met turnen, ze wil als ze honderd is nog reuzen aan het rek... maar of dat haalbaar is???

groetjes ann


 
woensdag 21 februari 2007
hey

net terug van vlamertinge waar ik twee dagen stage volgde met de meisjes van rust roest brugge.
het was heel leuk, ik leerde 5 nieuwe dingen:
handstand gespreid op de barre, handstand gesloten op de barre, hecht, schroef voor op de trampoline en schroef rug op de tumblingbaan.
nu ga ik vroeg slapen want morgen vertrekken we om 7.30 uur met de trein naar dendermonde, waar we een stage volgen met de gymnasten van gymmax.

tot later
eva


 
dinsdag 20 februari 2007
afgelopen zaterdag turnde eva haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen.
meteen al de provinciale voorronde voor west-vlaanderen.
eva turnde een mooie wedstrijd. wat pech aan de sprong en een val van de balk maar haar heel mooie barreoefening en grondoefeningen zorgden er uiteindelijk voor dat ze zilver behaalde.
ter info: eva is provinciaal kampioene aan de barre en de grond.
helaas worden de toestellen niet individueel bekroond. een grote dank aan haar trainster ellen!

en wie dacht dat eva nu een week vakantie heeft, heeft het mis. zondag en maandag waren inderdaad rustdagen voor eva. ze ging logeren bij haar peter en kon dan de hele maandag met haar nichtjes en neefje spelen.
vandaag en morgen volgt ze een stage in vlamertinge, samen met de gymnastjes van rust roest brugge en donderdag trekt ze dan naar dendermonde voor een tweedaagse stage met gymmax.
zaterdag mag ze haar vriendje martijn en haar oude schoolkameraadjes gaan bewonderen in hun musical 'spookie'. en zondag staan we dan weer met de hele familie paraat om te helpen bij het kleuterturnfeest van turnkring vlamertinge.
een drukke vakantie dus.
ze zal maandag weer veel kunnen vertellen op school.

groetjes
mama ann


 
zondag 28 januari 2007
Wist je dat ik vandaag eerste was op het oefenwedstrijdje in Izegem.
Daar moesten we de 4 toestellen turnen. Eerst was het sprong die goed ging.
Daarna was het barre maar hier had ik een foutje : mijn beentjes waren niet gestrekt bij mijn streksalto afsprong. Mijn balkoefening was zeer goed. Dan moesten we als laatste oefening de grond doen waar ik nog wat van profiteerde.
Daarna was het prijsuitreiking en ik schrok toen ik eerste was.
Nog een hele grote dank en knuffel voor mijn trainster Ellen die zoveel geduld heeft voor mij.

groetjes
eva


 
vrijdag 19 januari 2007
ik kom net terug van de training en het was weer reuzeleuk.
ik kan mijn rondat halve schroef bolletje in de put. aan het rek kan ik al heel goed reuzen.
we hebben ook onze grondoefening geoefend.
zondag komen ilona en vladimir weer. ilona is een letse choreografe en vladimir is een russische trainer. zij komen regelmatig naar vlamertinge om te oefenen op onze techniek en afwerking, ilona helpt ons aan grond en balk en vladimir aan barre en tumbling. dat wordt dus weer een toffe zondagnamiddag.
ik hoop dat ik veel bijleer zodat ik volgende week in dendermonde goeie resultaten behaal.

groetjes
eva


 
maandag 8 januari 2007
zaterdag deed ik mee aan het westhoektornooi.
ik was 2° aan de barre en 3° aan de grond.
eerst snapte ik niet goed waarom hanna 1° was aan de barre. maar ik was dan toch heel blij.
haar afwerking was gewoon beter.
ik weet nu dat ik nog veel moet oefenen op mijn afwerking tegen het provinciaal kampioenschap.
vandaag geen training. gelukkig maar, want ik ben doodmoe.
ik wil iedereen bedanken die voor mij geduimd hebben, fons en nonkel paul voor de mooie foto's en bono om alles op mijn site te zetten.

groetjes
eva


 
donderdag 4 januari 2007
hallo

dank aan iedereen die al in mijn gastenboek geschreven heeft.
ik vind het super mega bangelijk keicool tof!
deze week ben ik alweer drie keer gaan trainen. dit weekend hebben we westhoektornooi.
ik turn zaterdag om 11.15 uur. hopelijk doe ik alles goed.
wil je duimen voor mij?
of kom je kijken in westhoek turncentrum?

groetjes
eva


 
zondag 31 december 2006
Oudejaarsavond.
Ik zat dit te vieren bij mijn Tante Greet, Bono en mijn nichtjes Lisa en Marie.
Toen het kadootjestijd was, had Bono voor mij een raar kadootje voorzien. Het was een kaartje in een papiertje. Toen ik het open deed stond daarop geschreven: "welkom op www.evanaessens.be".
Tof!
Eindelijk mijn eigen site.
Bono had daar de laatste weken aan gewerkt en nu was ie eindelijk klaar.
We hebben hem samen op het internet gezet.
Zo kan nu iedereen mijn site bekijken